Меню Затваряне

Затлъстяване

Намирането на едно просто решение на проблема „затлъстяване“ е от интерес за милиони хора. Може да бъде намерено и във връзката между преяждането и дехидратацията. Това е първата стъпка към лечението и предотвратяването на затлъстяването. Втората стъпка е в намирането на начин за редуцирането на натрупаните мастни запаси. Трябва да имате предвид, че задравословното сваляне на наднорменото тегло е бавен процес.

Две усещания са свързани с хранителните навици. Първото – усещане за глад, което често наричат гладна болка и второто – усешането за жажда. И двете усещания възникват на едно и също място и се дължат на хистамина. Поради това не е трудно самите усещания да се объркат. Мислим си, че сме жадни, едва когато почувстваме сухота в устата. В действителност пресъхването на устата сигнализира за напреднал стадий на дехидратация. Най- добрият начин да разграничим тези две усещания е да пием вода преди да поемем храна. При някои хора обратното е станало навик. Първо приемат храната, а след това водата.

Затлъстелите хора ядат, за да заситят първоначалния зов на хистамина за вода. Храната се превръща в аденозин трифосфат (АТФ) и носи по-голямо удоволствие от водата, но тя обаче задоволява нуждите на мозъка от АТФ несравнимо по-ефикасно и по-бързо, почти веднага.

Генерираме енергия за мозъка само от захарта, но консумираме 5 пъти повече захар, отколкото ни е нужна. Около 20% от циркулиращата в тялото кръв отива в мозъка, а 80% натоварени със захар, отиват до други органи и мастни клетки, където захарта се трансформира и се съхранява под формата на мазнини. С времето хистаминовият отговор на дехидратацията може да стане основа за преяждане.

Изпийвайте по 2 чаши вода 30 мин. преди всяко хранене и 2 часа след всяко хранене. Така ще разграничавате чувството за глад от това за жажда. Постепенно ще започнете да се нуждаете от по-малко количество храна. Повишеният прием на вода ще започне да редуцира телесното тегло. За по-малко от 3 седмици могат да бъдат свалени между 3.5 и 6 кг.

Правилната хидратация е в състояние да „излекува“ затлъстяването. Доказано е, че 1 чаша вода стимулира симпатиковата нервна система до 2 часа. Също така това спадане на тегло е по-стабилно и дълготрайно, отколкото диетите и ограничения прием на калории. Постепенно тялото ще започне да подбира само храните, а няма да е насилствено и стресиращо за организма от диета.

Резултати от изследвания сочат, че 2 разходки дневно биха програмирали тялото за денонощно изгаряне на мазнини. Ходенето трябва да е част, от която и да е програма за отслабване, както и чревната хидротерапия. Чрез нея вие ще прочистите организма си от натрупаните токсини, които подтискат работата не само на метаболизма, но и на всеки един орган в човешкото тяло. Правилната хидратация, всекидневното физическо натоварване и чревната хидротерапия (можете да направите чревна хидротерапия в нашия Оздравителен център) ще поставят началото на един наистина здрав и пълноценен организъм. „С приемането на повече вода нараства желанието за белтъчни храни и намалява влечението към въглехидрати и мазнини!!!

 

Запишете за нашият бюлетин за да бъдете сред първите научили за новите ни промоции.

Успешно се записахте за нашият бюлетин

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Оздравителен Център БЪДИ ПРОМЯНАТА! - Ибис will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.