Масаж с ароматни масла

Когато ръчният масаж се съчетае с ароматни масла въздействието върху човешкия организъм е изключително благоприятно и води до многобройни здравословно-възстановителни и антистресиращи ефекти в организма. Използването на растенията за “ засилване на жизнената енергия и лечение на болестите” е метод използван още от дълбока древност. Египтяните усъвършенствали в изкуството, използването на различни аромати на растения за контрол над емоциите и болестите.По късно гърците усъвършенствали ароматерапията и потърсили реално и точно обяснение за получените ефекти. Хипократ бил убеден, че всекидневната ароматична баня и масаж с благовонни масла са пътят към здравето и благоденствието.В днешно време ароматерапията намира широко и заслужено място като метод за укрепване на здравето.

За аромо-масаж се използват ароматни масла, които самостоятелно или в различни комбинации влияят благотворното върху различните органи и системи. В зависимост от тяхното естество може да се постигне релаксиране на сетивата и нервната система или тонизиране и освежаване. Някои от тях притежават изключително силен антистрес ефект и затова такъв аромо-масаж се препоръчва при хора с тежко и напрегнато ежедневие. Постига се регулация на възбудно-задръжните процеси в кората на главния мозък, което води до отслабване пренатоварването на мозъчните клетки. Този масаж има и подчертан детоксиращ ефект, тъй като някои от масажните ароматни масла проникват в дълбоките слоеве на кожата и подлежащите тъкани, активират клетъчния метаболизъм и подпомагат изхвърлянето на отпадните продукти от обмяната на веществата.

В SPA център “Ibis” се използват ароматерапевтичните продукти на световноизвестната немска марка KNEIPP, които са изцяло натурални. Те представляват чисти етерични масла и различни фитокомпоненти, извлечени от специално и селективно подбрани лечебни билки и растения., съчетани в завладяващи ароматни композиции. В края на 19-ти век, началото на философията “Природа на блаженството” полага немският свещенник Себастиан Кнайп. Той е основател и на съвременното водолечение, което понастоящем се прилага широко в Спа-центровете по света. Неговото учение съчетава 4 основни елемента – лечебната сила на водата, билките, физическата активност и здравословното хранене. Днес продуктите КНАЙП се произвеждат в модерни лаборатории в Германия, при спазване на всички съвременни фармацевтични нормативи. Използват се специално отгледани екологично чисти билки, а солите се добиват от древен термален извор с високо съдържание на жизнено важни минерали и микроелементи. Продуктите са натурални без изкуствени консерванти, оцветители и химически добавки, дерматологично тествани. Продуктовата гама е много широка. Предлагат се 3 основни продуктови серии – Classic, Care и S.P.A. Арома масажът в SPA център Ibis се провежда с висококачествените масажни масла, олио и лосион за тяло и др.