Прочистване на черен дроб и жлъчен мехур

С цел да проведете ефективно и пълноценно прочистване на черен дроб-жлъчката е необходимо да започнете с подготвителен период, който е с продължителност около две седмици, като добре изчистите дебелото черво. Най-ефективно това се постига с няколко процедури чревна хидротерапия за периода.

Освен това чревната хидротерапия може да се съчетава с клизми, които да се правят при домашни условия. Клизмите през първата седмица са всеки ден сутрин, а през втората седмица са през денотново сутрин. Подготвят се 2 л преварена вода, в която се добавя 2 суп. лъжици чист органичен ябълков оцет. Водата трябва да бъде с темература около тази на човешкия организъм, т.е. нито много гореща, нито много студена.

Препоръчително е през този период редовно да нагрявате организма, използвайки сауна, топла вана или горещи душове. През летния сезон можете да провеждате и слънчеви бани. В хранителния режим за подготвителния период се изключват месо, риба, мляко и млечни продукти.

Повече за необходимостта от прочистване на черен дроб-жлъчка и как да се проведе прецизно то, четете в нашата Книга „НЕПРОЧЕТЕНА КНИГА ЗА ЗДРАВЕТО. ПЪТЯТ НА ПРОМЯНАТА. Ние победихме рака!“, която можете да намерите във всяка добра книжарница в страната.