Точков масаж с мокса

Този масаж се числи към рефлексотерапията. Чрез него се оказва топлинно въздействие върху биологично активните акупресурни точки. Извършва се с билкови пури наречени мокси. Моксата може да е с различетн билков състав или аромат. В зависимост от здравословния проблем се избира специална техника, която позволява прибавянето или отнемането на енергия от заболялата точка. По този начин се осигурява правилно протичане на енергията в акупресурния меридиан и уравновесяване на физиологичните процеси в човешкия организъм.

Рефлексотерапията се извършва освен мануално като акупунктура, така и чрез физиотерапевтични апарати, с които може да се въздейства в биологично активните точки.

Използваната апаратура в SPA център “ИБИС” е на немската фирма Nemectron, която е доайен и лидер в произведството на физиотерапевтични уреди . Тази марка апарати се използва във всички водещи физиотерапевтични отделения в света, както и от физиотерапевтите на немските национални отбори участвали на Олимпийските игри в Атланта(1996), Нагано(1998), Сидней(2000) и Атина(2004). През последните години марката Nemectron бързо се налага и в козметиката.