10 Предимства от почистването на дебелото черво

Почистването на дебелото черво може да помогне  подобряването на общото здравословно състояние на организма Ви и е  единствения начин за намаляване на риска от рак на дебелото черво. Ето и предимствата според специалистите:
 • Прави храносмилателната система по-ефективна:
  1Когато дебелото черво се прочиства, то избутва смляната храна и отпадъци през отделителна Ви система, разчиствайки пътя за следващата порция хранителните вещества. Ако отпадъците остават в тялото  по-дълго време, дебелото черво се превръща в място за развъждане на вредни бактерии и за зараждане на болести. Чистото дебелото черво позволява хранителните отпадъци да преминават лесно през Вашата система, като същевременно пълноценно се абсорбират нутриенти.
 • Поддържа се редовна дефекация и предотвратява запек:
  2Запекът - особено когато е хроничен - предизвиква ленивост на дебелото черво, което от своя страна оставя хранителните отпадъци в тялото твърде дълго. Това увеличава вероятността токсините да бъдат абсорбирани и освободени в кръвния поток. Също така той е причина за други заболявания и възпаления, като хемороиди и разширени вени.
 • Увеличава се енергията:
  3Освобождаването на токсините от тялото е подмладяване, защото пренасочва енергията, която обикновено се използва за отстраняване на натрупаните отпадъците от червата в други части на тялото. Хората, които са били подложени на промивка  на дебелото черво  казват, че имат  по-спокоен сън и прилив на енергия.
 • Увеличава се възможността за усвояване на витамини и хранителни вещества от организма:
  4Когато дебело черво е почистено, улеснява се всмукването не само на вода, но и пълноценното абсорбиране на витамини и хранителни вещества, които се включват в кръвния поток. В противен случай се абсорбират токсини и микроорганизми през стените, които неминуемо отиват до всички органи на човешкото тяло. Когато червото е детоксикирано, се освобождава път основните хранителни веществада да се погълнат от организма безпрепятствено.
 • Подобрява се концентрацията:
  5Вредните хранителни навици и неефективното усвояване на витамини, може да причини разсейване и бърза загуба на концентрация. Натрупването на токсини в дебелото черво нарушава нормалното му функциониране. Прочистването му чрез чревна хидротерапия, е в основата за повишаване на концентрацията и съсредоточенността и намаляване на  състоянията на разсеяност . Това има дълбоки последици за работата, вашите взаимоотношения и цялостното Ви здраве.
 • Начало на процес на отслабване:
  6Храните, в които липсват фибри, се движат два пъти по-бавно в храносмилателния тракт от тези, които са богати на фибри. Тези храни отгелят слуз, чрез която те буквално залепват към стените на червата, като по този начин го задръстват с големи количества фекална маса. Прочистването на дебелото черво е метод, който се използва за подпомагане на намаляването на тегло. Някои хора твърдят, че са загубили до 20 кг. в продължение на един месец, при редовно прилагане на процедурата. Средното теглото на дебелото чрево е около 4 кг. и то може да побере храна от около осем ястия. Чревната хидротерапия може да доведе до значителнота намаляване на тегло и е отличен катализатор за „събуждането“  на Вашия метаболизъм, както и средство за пренасочване на вниманието върху по-добър избор на храна.
 • Намалява се риска от рак на дебелото черво:
  7Всички токсини, които се образуват чрез храненето, напитките, дишането  и абсорбирането през кожата, се обработват от Вашия стомашно-чревен тракт и черен дроб. Ако тези токсини не се изхвърлят от дебелото черво и черния дроб възможно най-бързо от организма Ви, могат да се разпространят в целлия организъм. Чрез освобождаването на застоялите отпадъци в тялото, Вие намалявате причините и риска от полипи, кисти и ракови образувания в дебелото черво и стомашно-чревния тракт.
 • Увеличава се плодовитостта:
  8Прочистването на дебелото черво, както и повишеният прием на фибри и здравословен избор на храни, подобрява редовността и спомага да се запази под контрол нормалното тегло. Мазнините се образуват на базата на естрогени и ако са прекалено много има налице, забременяването става по-трудно. Дебело черво, в което с години се напрупват остатъци, притиска матката и околните репродуктивни органи при жените води до напрежение.Прочистването на дебелото черво избавя тялото от много вредни вещества и токсини, които влияят на репродуктивността наяйцеклетката и сперматозоидите. Много натуропати препоръчват двамата партньори да се подлагат на чревна хидротерапия, преди да пристъпят към забременяване.
 • Поддържа се рН баланса в кръвта:
  9Храните, които причиняват на дебелото черво блокажи, са киселинообразуващи, т.е. след метабилизиране в организма дават понижават рН на кръвта - особено високо протеинови диети, без достатъчно фибри. Това води до общо неразположение в тялото. Тъканта на дебелото черво в крайна сметка става лесно раздразнима и възпалена, намалява се способността за нормално функциониране, като това след себе си води до намалеа абсорбция на вода, минерали и витамини. Ако дрожди, плесени, гъбички, бактерии, паразити или застояла фекална маса с токсини непрекъснато влизат в кръвта през червото, рН- то на организма ще бъде постоянно кисело.
 • Подобрява се цялостното благосъстояние на организма:
  10Избавянето на дебелото черво от отпадъци, токсини и нежелани натрупвания, може да доведе до чувството на лекота, свежест и цялостно добро здравословно състояние.