Меню Затваряне

10 Предимства от почистването на дебелото черво

Почистването на дебелото черво може да помогне за подобряване на общото здравословно състояние на организма Ви и е  единственият начин за намаляване на риска от рак на дебелото черво.

Ето и предимствата според специалистите:

 • Прави храносмилателната система по-ефективна:1 Когато дебелото черво се прочиства, то избутва смляната храна и отпадъци през отделителна ви система, разчиствайки пътя за следващата порция хранителните вещества. Ако отпадъците остават в тялото  по-дълго време, дебелото черво се превръща в място за развъждане на вредни бактерии и за зараждане на болести. Чистото дебелото черво позволява хранителните отпадъци да преминават лесно през Вашата система, като същевременно пълноценно се абсорбират нутриенти.
 • Поддържа се редовна дефекация и предотвратява запек:2 Запекът, особено когато е хроничен, предизвиква ленивост на дебелото черво, което от своя страна оставя хранителните отпадъци в тялото твърде дълго. Това увеличава вероятността токсините да бъдат абсорбирани и освободени в кръвния поток. Също така той е причина за други заболявания и възпаления, като хемороиди и разширени вени.
 • Увеличава се енергията:3 Освобождаването на токсините от тялото е подмладяване, защото пренасочва енергията, която обикновено се използва за отстраняване на натрупаните отпадъците от червата в други части на тялото. Хората, които са били подложени на промивка  на дебелото черво  казват, че имат  по-спокоен сън и прилив на енергия.
 • Увеличава се възможността за усвояване на витамини и хранителни вещества от организма:
  4Когато дебело черво е почистено, се улеснява  всмукването не само на вода, но и пълноценното абсорбиране на витамини и хранителни вещества, които се включват в кръвния поток. В противен случай се абсорбират токсини и микроорганизми през стените, които неминуемо отиват до всички органи на човешкото тяло. Когато червото е детоксикирано, се освобождава път за основните хранителни вещества, които се погълнат от организма безпрепятствено.
 • Подобрява се концентрацията:5 Вредните хранителни навици и неефективното усвояване на витамини, може да причини разсейване и бърза загуба на концентрация. Натрупването на токсини в дебелото черво нарушава нормалното му функциониране. Прочистването му чрез чревна хидротерапия (ЧХТ), е в основата на повишаване на концентрацията и съсредоточенността, и намаляването на  състоянията на разсеяност.
 • Начало на процес на отслабване:6 Храните, в които липсват фибри, се движат два пъти по-бавно в храносмилателния тракт от тези, които са богати на фибри. Тези храни отделят слуз, чрез която те буквално залепват към стените на червата, като по този начин го задръстват с големи количества фекална маса. Прочистването на дебелото черво е метод, който се използва за подпомагане намаляването на теглото. Някои хора твърдят, че са загубили до 20 кг в продължение на един месец, при редовно прилагане на процедурата. Средното теглото на дебелото чрево е около 4 кг и то може да побере храна от около осем ястия. Чревната хидротерапия може да доведе до значително намаляване на тегло и е отличен катализатор за събуждането на Вашия метаболизъм, както и средство за пренасочване на вниманието върху по-добър избор на храна.
 • Намалява се риска от рак на дебелото черво:7 Всички токсини, които се образуват чрез храненето, напитките, дишането  и абсорбирането през кожата, се обработват от стомашно-чревния тракт и черен дроб. Ако тези токсини не се изхвърлят от дебелото черво и черния дроб възможно най-бързо, то те могат да се разпространят в целлия организъм. Чрез освобождаването на застоялите отпадъци в тялото, вие намалявате причините и риска от полипи, кисти и ракови образувания в дебелото черво и стомашно-чревния тракт.
 • Увеличава се плодовитостта:8 Прочистването на дебелото черво, както и повишеният прием на фибри и здравословен избор на храни, подобрява редовността и спомага да се запази под контрол нормалното тегло. Мазнините се образуват на базата на естрогени и, ако са прекалено много, забременяването става по-трудно. Дебело черво, в което с години се напрупват остатъци, притиска матката и околните репродуктивни органи и води до напрежение.Прочистването на дебелото черво избавя тялото от много вредни вещества и токсини, които влияят на репродуктивността на яйцеклетката и сперматозоидите. Много натуропати препоръчват двамата партньори да се подлагат на чревна хидротерапия, преди да пристъпят към забременяване.
 • Поддържа се рН баланса в кръвта:9 Храните, които причиняват на дебелото черво блокажи, са киселинообразуващи – т.е. след метабилизиране в организма дават понижават рН на кръвта (особено високо протеинови диети, без достатъчно фибри). Това води до общо неразположение в тялото. Тъканта на дебелото черво в крайна сметка става лесно раздразнима и възпалена, намалява се способността за нормално функциониране, като това след себе си води до намалена абсорбция на вода, минерали и витамини. Ако дрожди, плесени, гъбички, бактерии, паразити или застояла фекална маса с токсини непрекъснато влизат в кръвта през червото, то рН- то на организма ще бъде постоянно кисело.
 • Подобрява се цялостното благосъстояние на организма:10 Избавянето на дебелото черво от отпадъци, токсини и нежелани натрупвания, може да доведе до чувството на лекота, свежест и цялостно добро здравословно състояние.

Запишете за нашият бюлетин за да бъдете сред първите научили за новите ни промоции.

Успешно се записахте за нашият бюлетин

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Оздравителен Център БЪДИ ПРОМЯНАТА! - Ибис will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.